Isslottet Lumilinna

 
Resan var superrolig, helt klart. Först fick vi en kort guidad tur och sen hade vi några timmar på oss att göra vad vi ville, vilket blev en massa fotande och en hel del barnsligheter som att åka rutschkana. Självklart var vi tvungna att gå fram och hälsa på de konstiga figurerna som såg ut som snöbollar med hatt på, och Adam fick sig även en kram! ;)
På vägen hem kunde jag och Lina inte låta bli att stanna i happis och gå på subway, så vi passade även på att gå runt i några affärer innan vi begav oss mot Kalix igen. Bra avslut på veckan 👍

It used to feel like dreaming except we always woke up

 
Igår åkte jag hem från skolan efter andra lektionen då jag kände att jag inte mådde helt bra. Blev att jag sov hela dagen förutom några vakna timmar på kvällen. Även idag stannade jag hemma även om jag känner nu att jag nog ändå hade kunnat fara på skolan, gillar ju faktiskt torsdagar då vi nästan bara har roliga lektioner, men det blev som det blev så får väl försöka göra bort hemuppgifter idag istället då. Imorgon däremot ska vi ju till isslottet i Kemi med klassen + finskagruppen och det hoppas jag blir kul, i alla fall ska det bli kul att få komma ut och göra lite andra saker än att sitta vid skolbänken hela dagen!

Idag känner jag mig produktiv

Före
 
Efter
 
Det här är vad jag spenderade min morgon på. Tog bara tre timmar och på den tiden fick jag iväg ungefär två säckar kläder som inte längre används. "Är det sådär golvet ser ut?" frågade en kompis direkt. Betyder det att jag borde städa oftare?
 
Berömmer mig själv lite och slänger mig i sängen framför tvn. Nu ska jag mysa i väntan på Lina och Lotta som kommer hit någon gång lite senare.

Växa i Kalix

 
Idag på skolan har vi haft "växa i Kalix" som är en mässa främst för ungdomar som snart ska ut i arbetslivet. På denna mässa fanns personer som Laila Bagge, oscarpristagaren Carina Öhlund och Lotta Lampa som höll föredrag och sen fanns även en hel del företag som ställde ut i montrar och fick presentera sig själva.
 
Det bästa tyckte jag var Carina och Laila. Carina berättade om hela sin resa från Kalix till Los Angeles till hon till slut hamnade Danmark där hon nu jobbar på Lego. Det var väldigt intressant att höra och se vad hon har gjort. Hon har varit med och skapat specialeffekterna på filmer som Alvin och gänget, Hopp, Matrix, Transformers, Berättelsen om pi, Hulken, Spiderman och massor med fler filmer. Dessutom fick jag, Lotta och Lina intervjua henne efteråt och det var ju kul.
 
Däremot den som gav mest intryck var helt klart Laila. Hennes föredrag hette "ge inte upp" och hon pratade om hela hennes karriär, hur hon verkligen startade på botten men jobbade sig upp själv och fick intala sig själv att hon klarar det när ingen annan trodde på henne. Jag hade faktiskt ingen aning om hennes bakgrund, jag trodde bara att hon var en vanlig tv-kändis. Dessutom kunde hon blanda in humor på ställen som annars skulle vara tunga vilket gjorde hela alltihop så mycket bättre.
 
Medan de flesta klagar och tycker det har varit tråkigt säger jag att det har varit rätt kul och ganska intressant ändå, och helt klart mycket skönare än en vanlig skoldag.

Snow

Fotouppgift att fota intressanta bilder av skulpturerna ute med klassen idag.

Fräscha upp lite bland nageldekorationerna

 
Ett paket innehållande 12 st vanliga glitter, 50 st "dust powder" glitter, rhinestones 2mm 12 olika färger, 5 pack dotting tools och 10 pack buffer filar är snart på väg hem till mig! Behövde även lite nyare och bättre verktyg så det kändes inte helt fel.

Snöskulpturering

Work in progress
 
Resultat
 
Kan säga att jag först blev lite småorolig och tvivlade lite på våra kunskaper eftersom den inte var speciellt fager igår när vi började, men som ni ser blev det ju bra! Stolta är vi :)

Photoshop

Idag har vi repeterat kloning och skuggning i photoshop. Det här sysslade jag med:
 

Return If Possible

De här dagarna har varit jobbiga för många och väldigt många känslor och minnen har varit inblandade.
Livet är inte rättvist, man ska inte behöva mista en så pass viktig person i så tidig ålder. Tänk att man en dag kan vara glad och normal och nästa dag inte alls finnas längre. Att man kan tappa en betydelsefull person i sitt liv så snabbt, bara sådär mitt i allt utan förvarning. Det skrämmer mig.
Jag har alltid varit rädd för döden. Hur personens drömmar, tankar och känslor bara tynar bort. Det är sjukt.
 
Men kanske är det så, att de döda inte är borta, utan bara ett stycke i förväg.
 
 
Vila i frid, fina ängel.
 

It's like I'm finally awake and you're just a beautiful mistake

 
Hej världen. Såhär glamorös är jag idag.
Dagens planer är att åka in till Kalix och umgås med Lina och Rebecka. Det var allt för länge sen jag var med Rebbe så det ska ju bli kul!
 
Första skolveckan (eller ja första skoldagarna) gick faktiskt ganska bra, och problemet var inte att stiga upp som jag hade förväntat mig, utan det var mer att försöka hålla sig vaken efter skolan som var svårt. Igår fick vi dock sluta redan vid 11 istället för 15.30 vilket vi kommer göra på måndag också. Älskar såna dagar, känns knappt som att man har varit på skolan alls. I torsdags fick vi också reda på att vi ska ha isvecka (skulptera i is) v.8 och i slutet av januari ska vi åka till isslottet i Kemi över dagen. Jag tror det kommer bli jättekul och ser framemot att prova på det!

You're like an angel sent from heaven to protect my world

 (Har ingen aning om vad som hände med styckeindelningen. Hoppas det går att läsa i alla fall)
Då var även detta lov slut och imorgon väntar en lång skoldag. Kommer bli sjuukt tungt att gå upp 05:45 på morgonen när jag har vant mig vid att sova halva dagen. Kunde inte ha blivit en sämre dag att återvända till skolan då vi inte har en enda rolig lektion på onsdagar. Enda positiva är väl att vi bara har en 3 dagars skolvecka.
Idag har jag bara njutit av sista lovdagen och mot kvällen åkte jag till morjärv för lite träning, där jag även kommer hänga på torsdagkväll. Kommer vara där rätt mycket några veckor fram över, blir nog kul tror jag.
Nu ska jag slå igång några avsnitt av how I met your mother (har bara sett den serien kanske 10 gånger vid det här laget) och i alla fall försöka somna i vettig tid.

1 januari 2014

Kan man se mer sliten ut? Vågar ju knappt visa ansiktet för er.
Första dagen på året. Skäms nästan när jag berättar hur jag har tillbringat den. Har legat inne hela dagen och stirrat på en nästan åtta timmars lång livestream (dock ser jag den inte live, den gick för över en månad sen och jag har helt enkelt haft andra saker för mig än att glo på sånt). Har hunnit arbeta av sex timmar och arton minuter än så länge. Har lovat mig själv att jag ska se hela haha! Nej jag har inget liv. Imorgon måste jag göra något innan jag får ångest. Klarar inte av att ligga inne hur länge som helst. Hatar mina vänner för att alla är upptagna puss på er :) :) :)

Gott nytt år

 
 

RSS 2.0